Helkroppsbadet!

Nu är helkroppsbadet på plats sedan ett tag tillbaka!
Det var inte lätt att få in det i lokalen för trots att vi mätt alla dörrar och passager så hade vi missat en sak - vinkeln. Det gick inte att svänga badet från den ena dörren och vidare till nästa.
 
Följ med så ska vi berätta hur det gick till:
 
 
Vid leveransen så jobbade jag och Maria S.
Vi tänkte att med lite hjälp från Thomas eller Stefan kunde vi säkert få in det i lokalen.
Men när helkroppsbadet kom och firades av lastbilen med en lyftkran så började vi tviva...
 
 
...och det dröjde inte länge innan vi förstod att det var kört.
Helkroppsbadet gick inte att rubba, det var huuur tungt som helst.
 
Så vi ringde Jenny som håller till i närheten på dagarna, rättare sagt på KTH. Som tur var hade hon precis några håltimmar och hon fick även med sig några snälla kompisar för att komma förbi och hjälpa till :)

Vi försökte allt. Vi skruvade ner ytterdörren, började skruva bort trappan, började plocka bort listerna mot väggen... men tillslut insåg vi att inget skulle fungera :/

 
Så, det slutade med att vi ringde några glasmästare som skulle komma tidigt nästa morgon för att montera bort ett av dom stora fönstrena till rummet som helkroppsbadet skulle vara i, så att vi bara kunde putta det från gatan och rakt in i rummet.
Under natten fick badet stå upp och ner utomhus. Vi var riktigt nervösa att någon skulle få för sig att förstöra det eftersom vi ändå är mitt i Stockholms city och det alltid går förbi X antal halv- och helfulla människor efter stängning eftersom det ligger ganska många klubbar häromkring.
Vi lade i vilket fall bara yttersidan av plåt som synlig (eftersom man blir mer nyfiken om man ser ett blått utrymme som ser ut som en liten koja ;) och sedan satte vi upp lappar med att "plåtbaljan" var kameraövervakad (vilket den såklart inte var) och lät det vara tänt i väntrummet hela natten och satte på musik bara precis lagom högt för att det skulle höras lite ut när ytterdörren var stängd. I soffan lade vi tjocktröjor och på bordet ställde vi två-tre pizzakartonger och några halvfulla flaskor med Coca Cola. Allt för att det skulle se ut som att det var folk i lokalen så att ingen skulle börja klättra på helkroppsbadet utanför. Och det fungerade! Nästa dag när vi kom till jobbet så stod helkroppsbadet där och väntade på oss, helt skadefritt. Puh!
 
Men den som trodde att det skulle vara lätt att "bara putta" det genom fönstret hade fel. Trots att vi var ett gäng på plats så blev vi tvungna att springa in och be om bärhjälp från ett av våra snälla företags-grannar. Dom kom till undsättning och 14 personer senare stod helkroppsbadet på plats!
 
Jag och Jenny hoppade snabbt i för att testsitta :)
 
 
Sedan var det bara att fylla med vatten, låta det stabilisera sig i några veckor och sedan släppa i fiskarna.
Dom blev superglada och började simma omkring som bara den :D
    
 
 
När fiskarna senare börjat känna sig som hemma var det även dags för oss att hoppa i :)
 
 
 
Vi har ju sagt att ni ska få några bakom-kulisserna bilder så vi bjuder på den här, hahah. Min panik-min kommer inte från fiskarna utan för att det var galet svårt att hålla balansen i akvariet, jag bara flöt iväg hela tiden och tippade hit och dit :p Det är därför man alltid sitter i akvariet under behandlingen och vi fick vara testpersonerna som kom på att det var bäst så ;) Vi märkte även att den lilla cirkeln med blå belysning nedan, som i verkligheten är väldigt mysig, bara ser riktigt läskig ut på kort.
 
 
Nu är i alla fall allt under kontroll och vi har haft en strid ström av både privatkunder och företag som haft kick-offer i helkroppsbadet ♥ Vi har även haft två barn på 7 och 9 år som hoppat i.
När man väl vant sig är det inte så läskigt som man kan tro ;)
 

RSS 2.0