Louvren & Paris by boat

Jag har aldrig tagit mig tid att besöka några riktiga sevärdheter förut i Paris, men den här gången tänkte jag ”varför inte?” Så jag tog mig till Louvren, det känns ändå som att man borde börja där? Det var faktiskt riktigt intressant, jag gillade delarna med hur Louvren blev till vad det är idag och målningarna mest. Det är helt otroligt hur vissa tavlor ens kan ha blivit till, dom som gjorde dom var verkligen enormt skickliga.
 
Jag hann såklart inte gå igenom hela muséet, men jag såg kanske hälften av utställningarna i alla fall. Napoleons inredning var också… intressant. Tänk er mest och sen mer gånger ännu mer gånger tio ;)
 
Louvren
 
 
Sedan på kvällen fick jag för mig att hoppa på en "Paris by boat". Jag tog turen vid 22:30 med det här företaget. Guiden var inte så jättebra på engelska, men det var ändå inte så mycket prat och hela upplevelsen var ju egentligen att se ett upplyst Paris från vattnet :) 
 
Försökte fota en annan likadan båt när vi åkte förbi varandra, det gick sådär...

En rolig sak man märkte när man åkte båt var att hur många som helst (och nu menar jag verkligen hur många som helst) höll till på dom små avsatserna mellan kajen och vattnet. Det var grupper som spelade musik, en av dom körde till exempel moderna låtar fast på tuba :D Sen var det många små kompisgrupper, några större grupper som hade med sig högtalare och hade som egna fester, folk som satt och spelade ett kvällsparti schack m.m. m.m. Såhär var det verkligen längs med hela båtturen, och det var lite kul för det är inget jag visste om förrän nu. Man ser det ju inte från den vanliga gatan eftersom dom är nedanför, på avsatserna innan själva vattnet. Det är kul hur olika saker är standard i olika städer :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0