Födelsedag!

Igår fyllde min lillebror 21 år!!!
Jag var såklart tvungen att överraska honom med tårta på jobbet. Förlåt, Världens Största Tårta ska det såklart stå. Jag började redan kvällen innan med att stå och baka tårtbottnar till runt 02:30 på natten (dom som går att köpa i affären var alldeles för små och nej, jag är inte särksilt snabb :p )
 
Igår fortsatte jag med själva tårtan och ockuperade i princip alla utrymmen som gick här på jobbet. Det blir oftast ganska stökigt när jag bakar så det gäller att ha mycket plats att röra sig på ;)
Planen var att det skulle bli en trevåningstårta där varje del hade olika smaker, och sedan skulle allt täckas med blå sugarpaste så att det blir sådär jättefint som dom gör i Cake Boss... Allt gick faktiskt ganska bra till dess att jag skulle kavla ut sugarpasten. Det blev inte alls så fin blå färg som jag tänkt mig (köpte vit och använde karamellfärg, det stod på förpackningen att det skulle gå jättebra...)
Först blev den som sagt mesblå och sen vägrade den lossna från träbänken, trots att jag kavlat ut den på florsocker som det stod att man skulle göra. Så jag skippade locken helt enkelt.
 
Som jag ville att den skulle se ut (färgredigerad)
Som den såg ut egentligen... 
Efteråt hittade jag förresten färdigfärgad sugarpaste på Panduro i precis den blåa ton jag ville ha
- bra att veta till nästa gång!
 

Tårtan hade jag först tänkt göra en del i taget, men eftersom det inte fanns någon sugarpaste runt den nu så skulle jag ju inte kunna flytta dom olika bitarna, så jag gjorde så att först byggde jag nedifrån och upp med bottnar och fyllning, och sedan la jag på topplagret uppifrån och ned. Alla delar hade vaniljkräm men sen var det olika fyllningar och så :)
 
Översta delen
Vaniljkräm - blåbärssylt - färska blåbär blandat med grädde runt om
 
Mellandelen
Vaniljkräm - smält choklad med fruktcocktail - daimkross blandat med grädde runt om
 
Nedersta delen
Vaniljkräm - jordgubbssylt - färska skurna jordgubbar blandat med grädde runt om
Pratade med min lillebrors jobbarkompisar och fick smyga in bakvägen på deras företag och in i ett av personalrummen. Där dukade jag upp med en födelsedagsduk, glittriga tallrikar, serpentiner, ballonger och sånt. Hihi. Tårtan fick två stora sifferljus på toppen, lövdekorationer i vit och mörk choklad runt ena delen och sedan skrev jag grattis på mittendelen med chokladbokstäver. Ganska fint och riktigt födelsedagigt blev det iallafall när allt var klart :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0