Strömavbrott

Får någon dag sedan hade vi ett strömavbrott här i lokalen! Strömavbrott är livsfarliga för fiskarna, efter ca 15-20 minuter med strömavbrott har det nämligen hunnit bildas gifter i filtrena till akvarierna och när strömmen sedan går igång igen så pumpas dom gifterna ut i akvarierna vilket gör att fiskarna oftast blir jättesjuka och dör.
 
MEN eftersom vi har installerat en UPSbackup som är kopplad till just akvarierna så är våra fiskar alltid trygga, oavsett hur mörkt det än är ♥ UPS:en ser till att pumparna och värmen i akvarierna fortsätter att fungera i flera timmar, även om resten av lokalen (eller hela huset) är helt utan ström. Det är verkligen jätteskönt för man vet ju aldrig när strömmen kan gå. Att köpa in en UPS som backupsystem är nog bland det bästa vi gjort, det ger en riktig trygghet och är absolut värt kostnaden.
 
Den här gången var det mörkt i nästan 45 minuter och som tur är har vi en jättesnäll hyresvärd som vet hur viktig strömmen är för oss. Så han rusade hit så fort han hörde att det var strömavbrott och stannade och fixade tills allt var lugnt och strömmen var igång igen.
 
Vi är alltid väl förberedda med både fick- och pannlampor :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0