Melvin på stan

I lördags var vi ute på stan med Melvin!
Vi delade ut en stor korg med söta reklamkort med små rosetter som var riktigt populära, men populärast av alla var såklart Melvin :) Ibland kändes han nästan som en superstar när det rusade fram stora grupper med folk som ville fotas tillsammans med honom. Nästan alla vi mötte skrattade eller vinkade mot Melvin men bland dom yngre barnen var det kramar och high-fives som uppskattades mest ♥
 
Jag och Melvin på Biblioteksgatan
 
Vem vill ha tråkiga reklamblad när man kan få sånahär fina kort? :)

Walking with dinosaurs

Igår var jag i Globen med en kompis och tittade på Walking With Dinaosaurs. Det var hur bra som helst och jag är superglad att vi gick dit, hur ofta får man liksom chansen att se dinosaurier i naturlig storlek promenera omkring några meter ifrån en? :D

Vissa ville man klappa (som Lillefot och hans gäng) för trots att dom var gigantiska såg dom hur snälla ut som helst ♥ Men vissa ville man bara hålla sig en bit ifrån - ni vet nog vilka dinosar jag menar ;)

Det var som en show där man lärde sig väldigt mycket, och när den tog slut så önskade man att den skulle hållit på dubbelt så länge. Jag kan verkligen rekommendera precis alla att gå och se Walking with dinosaurs nästa gång dom kommer till Sverige, det är en riktig upplevelse :)

 
♥Lillefooot! ♥
 
Uh-oh...
 

Dagens citat

Idag har vi haft kunder från riktigt tidigt på morgonen, och jag som inte är en morgonmänniska (äter frukost runt 9 i vanliga fall) hade fortfarande inte helt fått igång hjärnan när Stefan kom in i lokalen. Och så är det första han säger till mig det här:
 
Stefan: Tror du syltmunken tog med sig pinnen eller? Du har inte sett ett kvastskaft någonstans?

Fisk på flaska

Några av dagens kunder hade med sig ett riktigt passande rosévin att dricka under behandlingen ;)
 
Fiskis!

Strömavbrott

Får någon dag sedan hade vi ett strömavbrott här i lokalen! Strömavbrott är livsfarliga för fiskarna, efter ca 15-20 minuter med strömavbrott har det nämligen hunnit bildas gifter i filtrena till akvarierna och när strömmen sedan går igång igen så pumpas dom gifterna ut i akvarierna vilket gör att fiskarna oftast blir jättesjuka och dör.
 
MEN eftersom vi har installerat en UPSbackup som är kopplad till just akvarierna så är våra fiskar alltid trygga, oavsett hur mörkt det än är ♥ UPS:en ser till att pumparna och värmen i akvarierna fortsätter att fungera i flera timmar, även om resten av lokalen (eller hela huset) är helt utan ström. Det är verkligen jätteskönt för man vet ju aldrig när strömmen kan gå. Att köpa in en UPS som backupsystem är nog bland det bästa vi gjort, det ger en riktig trygghet och är absolut värt kostnaden.
 
Den här gången var det mörkt i nästan 45 minuter och som tur är har vi en jättesnäll hyresvärd som vet hur viktig strömmen är för oss. Så han rusade hit så fort han hörde att det var strömavbrott och stannade och fixade tills allt var lugnt och strömmen var igång igen.
 
Vi är alltid väl förberedda med både fick- och pannlampor :)

Bra lördag

Oj, lördagen har bara svischat förbi och det är helt plötsligt dags för stängning... Släcka lampor, blåsa ut ljus, fylla upp kylen med dricka osv osv. Det har vart en mycket fin lördag med många pratglada gäster, något vi gillar skarpt här på fiskpedikyren. Nu är det bara hem å ladda batterierna och se fram emot en minst lika trevlig söndag. Morgondagens gäster - Varmt välkomna!

Det är slitigt..

.. att gå i skolan. Idag skulle jag vila lite på min arm på vår sista förläsning och råkade somna =)  när jag vaknade hade jag fina märken i ansiktet och på armen ^^
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är tufft att gå i skolan från 8 - 17 =) tur att det fanns massa kanelbullar på jobbet när jag kom hit =D

Bättre frukost

Den här dagen kändes ganska rutten imorse... det regnade, bussen kom inte, jag hann inte äta frukost och allt var det var :/ Men så kommer man hit till jobbet och kommer på att man kan ju faktiskt äta kanelbullar till frukost! 
 
Gissa vem som plötsligt blev på bättre humör..? ;)
 
(...och eftersom vi uppmärksammar alla högtider - speciellt dom ätbara - så serveras det självklart bullar till alla kunder som kommer till Fiskpedikyren idag också :)

Parfym

Detta är min favorit parfym just nu! Doftar såååå underbart, som en varm sommardag med nytvättade kläder!

Oktober

Så var det helt plötsligt oktober månad. Var det typ inte igår som det var sommar?? Eller? Nu måste man verkligen damma av höstplaggen om man vill hålla värmen framöver. Idag var det första dagen med halsduk för min del, det är bara att gilla läget antar jag. Ett hett tips för att välkomna hösten verkar vara att bege sig till Oktoberfest. På wikipedia kan man snabbt läsa att att den traditionella oktoberfesten @ München har ca 6,2 miljoner besökare varje år. Rätt maxat. Större folkfest får man ju leta efter. Det bästa med det hela är ju såklart att majoriteten av dessa besökare är iklädda lederhosen och tyrolerhatt. Kan det bli lustigare? Med det sagt, fram era lederhosen i samma veva som ni plockar fram höstkläderna och bege er till München. Ni har fram till den 4 oktober på er.

RSS 2.0