Kokos & Limetårta

.. med fluffig frosting! =D hur gott låter inte det? Det ska jag baka idag när jag kommit hem =) jag fyller ju år på måndag, men firar mig på lördag. Då blir det kalaaas! ^^



Här  är receptet ifall någon annan skulle vara sugen =) jag återkommer med om den blev god eller inte

Tårtbottnar
2 ägg
2 dl socker
1 dl yoghurt 10%
1 dl flytande/smält smör
2 tsk bakpulver
1½ dl kokosflingor
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 dl mjöl


Limekräm
1 burk kondenserad mjölk
2 stora lime, saft och skal
Några droppar grön och gul karamellfärg


Fluff-frosting
2 äggvitor
2,5 dl strösocker
1 dl vatten
0,5 tsk limesaft
½ tsk rivet limeskal
1 tsk vaniljsocker


Övrigt

2,5 dl vispgrädde

2 st färdiga marängbottnar

1 lime till garnering



Gör så här - tårtbottnar:

Ställ in ugnen på 150°C. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda samman resten av ingredienserna. Häll i smörad form som du "bröar" med kokosflingor. Grädda i cirka 30 minuter eller tills inget fastnar på provstickan. Låt svalna. Dela sedan två gånger så det blir 3 bottnar (gör inget om de går sönder lite, det kommer inte märkas ändå).


Gör så här - limekräm:
Lägg hela burken med kondenserad mjölk i en kastrull med kokande vatten. Koka i en timme. Häll sedan ut det kolaliknande innehållet i en skål. Blanda med limesaft, rivet skal och karamellfärg.


Gör så här - flufffrosting:
Det här är det trixigaste av momenten och kräver nästan en motordriven visp. Om du vill göra det enkelt för dig kan du använda grädde istället för frosting. Annars, vispa äggvitorna fluffiga i en noga rengjord skål. Blanda socker, vatten och lime i en kastrull. Värm på låg värme tills sockret smält. Vispa äggvitorna med hög hastighet. Droppa ner den varma sockerlagen lite i taget. Det tar cirka 10 minuter att få i allt. Tillsätt vaniljsockret. Fortsätt att vispa tills frostingen blivit fluffig och blank. Det kan ta cirka 20 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0