3 nya minisar!

Idag har vi haft storrengöring i akvarierna igen (det måste som sagt göras med jämna mellanrum) och hur många söta små fiskbebisar hittade vi i filtrena den här gången? Jo tre!

Bara så att alla vet så sugs inte fiskarna in i filtrena på något sätt, utan vissa honor gömmer sina ägg i det yttersta filtret (vilket är smart eftersom fiskarna tycker om att äta upp varandras ägg) och därifrån kan sedan vissa av dom allra minsta äggen sugas vidare till nästa filter. Sedan kan dom till exempel sugas vidare till ytterliggare ett filter, och när fiskbebisarna tar sig ut ur äggen så bor dom i det filter dom fötts i - ända tills vi hämtar dom vill säga :)
Eftersom alla matrester och annat från akvarierna sugs in i filtrena så får fiskbebisarna som "bor" där alltid rikligt med näring och är både pigga och välmående när vi hittar dom. Vad man måste tänka på är dock att dom har levt hela sitt liv på en ganska mörk och begränsad yta och därför blir det såklart lite av en chock när dom får komma ner till ett jättestort inrett akvarium med flera hundra kompisar. Vi brukar alltid vänja dom vid vattnet först, eftersom vattnet i akvariet är mycket klarare än det i filtret, och lite lätt vid dagsljuset eftersom dom har haft det nästan beckmörkt innan. När det sedan är dags att släppa ned dom i det riktiga akvariet så brukar vi underhålla dom andra fiskarna med mat (dvs våra egna händer eller fötter) så att nykomlingarna får vara ifred i början och kan utforska akvariet ordentligt eftersom det är bra för dom att lära sig ungefär hur stort akvariet är, var det finns gömställen och så.

Dom tre som vi hittade nu bodde i samma filterfack så dom har liksom varit kompisar hela livet... och det märktes för när vi släppte ner dom i det riktiga akvariet så höll dom ihop alla tre och utforskade sin nya värld tillsammans ♥

Titta noga nu - till vänster ser ni en fisk som ser ganska stor ut. Precis ovanför huvudet på den fisken är det som tre små små skuggor - det är dom tre minisarna!
Och nej - den större fisken är inte påväg att äta upp dom utan är bara nyfiken :)
Bebisfiskar

Nu har vi i vilket fall övervakat dom ett bra tag och allt har gått super, så nu får dom vara ifred en stund och bekanta sig med sina nya kompisar :) (dom hade redan börjat leka lite med dom andra fiskarna när vi gick därifrån och körde bland annat Följa John efter en av dom allra största bamsingarna - riktiga små tuffisar alltså ;)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Gulligt!

2012-05-14 @ 17:09:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0