Morgonfodring av smalis-fiskar

I alla stora flockar, oavsett vilka djur det gäller, är det alltid några av flockmedlemmarna som är lite mindre och svagare än dom andra. Det är självklart helt naturligt, och ute i naturen så hade dom antagligen inte överlevt :(
Men här på Fiskpedikyren så tar vi bara hand om dom extra mycket istället så att alla mår bra :D

Vi har ca 1500 Garra Rufa fiskar, och av dom är det just nu tre som är smalare än dom andra + en som har ett stående fel med fenan på ena sidan vilket gör att den inte kan simma lika bra och därför har svårare att simma fram till maten (den är väldigt duktig på att simma ändå men måste kämpa mer än dom andra vilket såklart är uttröttande för den).
Därför börjar vi varje dag med att plocka upp dessa fiskar till en egen hink där dom får en extra utfodring. Det gör dels att dom får ordentligt med frukost, men också att dom får energi från maten så att dom bättre klarar av att ta för sig under resten av dagen!

Den långa svarta fisken i mitten har ett stort huvud men smal kropp - väldigt oproportioneligt och så ska det inte se ut. Därför stödfodrar vi den :) Fisken framför är den som har problem med fenan, därför får den också stödfodring så att den inte behöver slita ut sig bara för att få mat.

Här äter dom sin före-frukost-frukost :)
Garra Rufa fiskar tycker egentligen inte alls om att flyttas men vid stödfodringen plockar vi upp dom en och en så det är inte lika stressigt, och sen har dom lärt sig att den lilla hinken betyder mat också ;)
Om du som äger Garra Rufa fiskar läser det här måste du tänka på att dom är otroligt matkänsliga och snabbt dör vid överfodring av fiskmat, läs gärna mer om fiskarna här på vår hemsida så att du inte gör något fel ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0