Fiskar och psoriasis

Har använt den största delen av dagen till att ringa olika instanser för att få ett klarare besked över vilka studier vi behöver genomföra för att människor med psoriasis ska kunna få behandling av Garra Rufa fiskarna på remiss även i Sverige.
Eftersom ingen har behandlat frågan tidigare i Sverige så är det inte lätt att få några klara besked och alla samtal har avslutats med "testa att ringa den här personen istället". I nuläget har jag två personer kvar att prata med men båda har gått för dagen så fortsättning följer imorgon...

Även fast vi inte kan ta emot patienter på remiss än så har vi dock redan haft flera psoriasispatienter som kunder och dom har verkligen blivit glatt överraskade :) För ett tag sedan hade vi en man som från början hade relativt rikligt med psoriasis och besökte oss för tredje gången. Medan han satt i vattnet frågade jag Maria S om vi inte skulle fråga honom om han ville vara med i studien, varpå hon svarade "men han har ju nästan ingen psoriasis kvar nu".
Duktiga fiskar :D

Sedan är det säkert självklart olika från person till person eftersom det finns flera olika former av psoriasis, men det är bland annat sådant vi ska ta reda på med den kommande studien!

Psoriasis är jättesvårt att bli av med och ca 3% av Sveriges befolkning är
drabbade någonstans på kroppen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0