Floating

Idag har jag och en kompis som heter Linda varit på floating :) Floating är när man ligger instängd i en mörk tank fylld med vatten som har en så hög salthalt att hela kroppen flyter. Det finns knappar i tanken så att man kan ha igång små lampor om man vill, och det går att ha musik också. Men hela meningen är egentligen att det ska vara helt mörkt och knäpptyst så att kroppen bara "svävar" och hamnar i ett tillstånd där hjärnan inte behöver lägga energi på balans, gravitation och sådana saker. Man brukar säga att en timmas floating motsvarar ungefär sex timmars vanlig sömn.

Det var lite läskigt i början men jättegrymt när man la sig i vattnet, hela kroppen kändes verkligen viktlös. Efter ett litet tag vågade jag släcka lyset så att det blev helt mörkt, och sedan var det bara att ligga stilla och försöka slappna av. Det gick sådär. Men jag har hört att det tar ca 3-4 gånger innan man blir såpass bekväm att man kan få ut så mycket som möjligt av floatingen.

Efteråt var man iallafall lite vinglig i kroppen och den känns väldigt avslappnad, liksom uppmjukad rakt igenom. Och så fick man ganska lent hår också :)

Den här tanken låg jag i
Floatingtank

Vi var på Alternativhälsan Östermalm
Floating

Kommentarer
Postat av: Rune

Kul att ni tyckte om floatingen, be om ett 90 min pass nästa gång (utan extra kostnad för alla) för att komma i riktigt avslappnat läge :)

2012-05-02 @ 15:22:18
URL: http://www.alternativhalsan.nu
Postat av: Mimmi

Tack så mycket, det ska vi komma ihåg :)

2012-05-06 @ 17:45:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0